Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kokosowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzech kokosowy 3
śmietana 30% 400 ml
mleczko kokosowe 200 ml
żółtko jajek 4
cukier puder 10 dag
rum 1 łyżka
sok z 1/2 cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
wiórki kokosowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kokosowy

Orzechy przeciąć w poprzek na pół. Żółtka utrzeć z połową cukru na parze, wlać gorące mleczko kokosowe ciągle ucierając. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach
zimnej wody i kiedy napęcznieje podgrzać, aby się rozpuściła, następnie ostudzić, wlać do żółtek i połączyć ze śmietaną ubitą z pozostałym cukrem oraz wiórkami kokosowymi, rumem, sokiem z cytryny. Delikatnie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce, a kiedy zacznie tężeć napełnić kokosowe miseczki i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 09.07.2012 23:47
mniam
Małgorzata106 16.03.2012 19:08
super
Wacław 16.08.2011 10:43
ja tez uwielbiam kokos
Magdalena1110 14.02.2011 07:41
lubię kokos
accee 07.01.2011 20:30
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak