Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier 4 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
cynamon Prymat
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rabarbaru

Rabarbar oczyścić, pokroić na niewielkie kawałki. Dodać wody tak aby je minimalnie zakryło. Gotować z cynamonem, skórką z cytryny i goździkami. Zmiksowac, dodac cukier. Z mąki i śmietany zrobić zawiesinę, dodać do zupy. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak