Sposób przygotowania

Morele umyj skorke natnij na krzyz albo ponakłówaj widelcem w kilku miejscach.Włóz na chwile do wrzatku.Wyjmnij,obierz ponij na połowki i wyciagni pestki.Białka wymieszaj ze szczypta soli,ubij na sztywna piane,powoli dosypujac cukier.Piane z białek wymieszaj z sokiem z cytryny oraz wiórkami kokosowymi.Żaroodporna forme cienko posmaruj masłem.Morele ułóż do góry zagłebieniami po pestce w przygotowanym naczyniu.W miejsca po pestkach nałóż konfitury.Owoce przykryj kokosowa beza.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.200 st.Pieczemy około 12-15 minut az beza nabierze złotego koloru.Podajemy na ciepło

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !