Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morele z kokosowa beza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 8 szt
białko 2 szt
cukier 1\\2 szkl
szczypta soli
wiórki kokosowe 5 łyzek
sok z cytryny 1 łyzeczka
masło do posmarowania formy
konfitura 8 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: morele z kokosowa beza

Morele umyj skorke natnij na krzyz albo ponakłówaj widelcem w kilku miejscach.Włóz na chwile do wrzatku.Wyjmnij,obierz ponij na połowki i wyciagni pestki.Białka wymieszaj ze szczypta soli,ubij na sztywna piane,powoli dosypujac cukier.Piane z białek wymieszaj z sokiem z cytryny oraz wiórkami kokosowymi.Żaroodporna forme cienko posmaruj masłem.Morele ułóż do góry zagłebieniami po pestce w przygotowanym naczyniu.W miejsca po pestkach nałóż konfitury.Owoce przykryj kokosowa beza.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.200 st.Pieczemy około 12-15 minut az beza nabierze złotego koloru.Podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak