Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z zielonego groszku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 litr wywaru z warzyw
40 dag świeżego zielonego groszku
1 łyżka masła roślinnego
1 łyżka mąki
szklanki mleka
sól
Gałka muszkatołowa (odrobina)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z zielonego groszku

Groszek wrzucić do gotującego się wywaru, przyprawić i gotować 20 minut. Odłożyć 5 łyżek groszku, a resztę groszku przetrzeć, z powrotem do garnka z wywarem. Zrobić białą zasmażkę i dodać do stopionego masła i mąki, zagotować mieszając. Podawać na talerzu z odłożonym zielonym groszkiem i odrobiną mleka-jeśli ktoś preferuje można dodać grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 17.06.2011 17:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak