Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 500 g
parmezan starty 50 g
zielony groszek
mozarella 1
sól
tłuszcz do smażenia
ryż (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po włosku

1. Ryż ugotować w woreczku z godnie z przepisem na opakowaniu.
2. Ryż, mięso mielone, parmezan, ketchup oraz przyprawy wymieszać na gładką masę.
3. Mozarellę pokroić w drobną kosteczkę i połączyć z zielonym groszkiem ( może być mrożone - ale nie z puszki!).
4.Formować niewielkie kuleczki i nadziewać je łyżeczką farszu serowo-groszkowego.
5. Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
6.Podawać na liściach sałaty ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 28.01.2013 16:24
ciekawe
ewaa 06.09.2011 21:27
fajne
Małgorzata106 14.02.2011 11:24
super, muszę koniecznie wypróbować
pacpaw 25.01.2011 15:51
z ziemi włoskiej do Polski ;)
Magda60 01.12.2010 08:50
supr
Martysia 09.11.2010 09:57
ciekawy przepis, takich mielonych jeszcze nie jadłam
ElizaT 06.11.2010 15:11
warto wypróbować !
Grażyna13 05.11.2010 12:01
fajna wersja mielonych :)
Wojtek8 04.11.2010 13:19
fajne
krzyniu1984 15.10.2010 07:35
super przepis!
Patrycja40 22.09.2010 12:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak