Sposób przygotowania

Morele wkładamy na chweile do wrzatku.Nastepnie wyjmujemy i obieramy ze skórki,rozcinamy i wyjmujemy pestki.Jajka rozbijamy i rozdzielamy żółtka od białek.Białka wstawiamy do lodowki a zółtka łaczymy z twarozkiem.Dodajemy masło kasze cukier waniliowy i otarta skorke z 1 cytryny.Ucieramy na gładka mase.Białka ubijamy na sztywno powoli dosypujac cukier.Piane z białek mieszamy z masa serowa.Żaroodporne foremki smarujemy tłuszczem.Napełniamy ciastem.Do kazdej wkładamy po pól moreli,i wciskamy ja do srodka.Foremki ustaw w formie napełnionej do 1\\4 wysokosci woda.Piecz godz w tem. 200 st.Na 10 mionut przed koncem pieczenia ciastka posyp płatkami migdałowymi.Wystudz.Posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.Gotowe ciasteczka mozna podawac np.z sokiem malinowym

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !