Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatne serowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twróg 50 dag
morele 4 szt
masło 4 łyzki
jajko 3 szt
skórka otarta z 1 cytryny
cukier waniliowy 1 op.
kasza manna 4 łyzki
cukier 1\\2 szkl
płatki migdałowe 3 łyzki
cukier puder
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: delikatne serowe babeczki

Morele wkładamy na chweile do wrzatku.Nastepnie wyjmujemy i obieramy ze skórki,rozcinamy i wyjmujemy pestki.Jajka rozbijamy i rozdzielamy żółtka od białek.Białka wstawiamy do lodowki a zółtka łaczymy z twarozkiem.Dodajemy masło kasze cukier waniliowy i otarta skorke z 1 cytryny.Ucieramy na gładka mase.Białka ubijamy na sztywno powoli dosypujac cukier.Piane z białek mieszamy z masa serowa.Żaroodporne foremki smarujemy tłuszczem.Napełniamy ciastem.Do kazdej wkładamy po pól moreli,i wciskamy ja do srodka.Foremki ustaw w formie napełnionej do 1\\4 wysokosci woda.Piecz godz w tem. 200 st.Na 10 mionut przed koncem pieczenia ciastka posyp płatkami migdałowymi.Wystudz.Posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.Gotowe ciasteczka mozna podawac np.z sokiem malinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak