Sposób przygotowania

200 gramów mąki oraz pół kostki zimnego masła posiekać drobno nożem. Kiedy masło będzie rozdrobnione, dodać trzy żółtka oraz cukier puder. Dalej siekać aż składniki dobrze połączą się. Kiedy powstanie jednolita masa, należy podzielić na kilka części i włożyć do lodówki, poczekać, aż dobrze się schłodzi (gdyż zbyt ciepłe ciasto kruche przechowywane w temperaturze pokojowej staje się ciapiące i trudno z niego cokolwiek zrobić).

Przygotować stolnicę posypaną mąką. Kiedy ciasto dobrze się schłodzi, wyjąć jedną część, rozwałkować dosyć cienko, wykrawać foremką serduszka. I tak powtarzać, aż wykorzystamy całe ciasto. Serduszka piec niedługo w rozgrzanym piekarniku, w foremce posmarowanej tłuszczem (około 10-20 minut).

Polewę czekoladową rozgrzać, pędzelkiem rozsmarować na każdym serduszku i odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Jakie śliczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajne zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    GreenFox

    zostawiam głosik i liczę na rewanżyk:*
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Wyglądaja pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    apetyczne
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękne serduszka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Martysia

    śliczne i na pewno smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    bardzo ładnie wyglądaja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    sa cudowne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają uroczo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    W składnikach są podane jajka, a w opisie przygotowania wykorzystujesz tylko żółtka. Co robisz z białkami? Ciasteczka przepysznie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !