Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruchy placuszek z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
budyń waniliowy 1 op
masło 1 kostka
sól
cukier 1\\2 szkl
żółtko jajek 2 szt
kwaśna śmietana 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
śliwki 70 dag
miód 6 łyzek
płatki migdałowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kruchy placuszek z migdałami

Make mieszamy z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia,i szczypta soli.Dodajemy masło cukier żółtka oraz smietane.Siekamy iszybko zagniatamy ciasto.Schładzaj 30 minut.Blache smrujemy tłuszczem i opruszamy bułka tarta.Spód blachy wylepiamy ciastem i gesto nakłówamy widelcem ,wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 180 st.Umyte sliwki przecinamy na pół i wyjmujemy pestki.Nastepnie układamy na podpieczonym ciescie, do góry nacieciem.Wierzch placka posypujemy płatkami i polewamy miodem.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 30 minut az płatki sie zrumienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 01.06.2011 16:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak