Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki drobiowe z duszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 50 dkg
cebula 2 szt
masło 2 łyż
mięso mielone z indyka 50 dkg
jajko 1 szt
olej
bulion drobiowy 1 szkl
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki drobiowe z duszonymi grzybami

z mięsa,jajka i drobno pokrojonej cebuli wyrobić mase i usmażyc małe pulpecik obtaczane w bułcei i zalać bulionem i dusić kilka minut. Wyjąc łyżką cedzakową i z bulionu gotowac. grzyby oczyścic i pokroić w kawałki i zeszklić z 1 cebulą maśle. Smażayc 10 min. I włożyć do bulionu i gotować kilka minut do miękkosci. Doprawić do smaku. Gdy grzyby bedą gotowe podawac z pulpecikami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.03.2014 06:34
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak