Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa morelowa z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 1/2 kg
morele bez skórki 200 gramm
sok z cytryny 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa morelowa z kiełbasą

Smażymy na patelni posiekane morele z musztardą, imbirem, sokiem z cytryny. Jak sos zgęstnieje. Następnie kroimy kiełbasę w plasterki lub kostkę i dusimy na małym ogniu godzinę.

Idealne na imprezy zamiast gulaszu. Kiełbasa może być różna wedle budżetu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 22.08.2011 15:29
o jej i to się da jeść
Marta98 25.01.2011 20:35
ciekawa jestem jak smakuje
Anna210 16.12.2010 14:14
Hmm ciekawy przepis :)
Ela20 01.12.2010 13:42
ciekawy pomysł ;)
Grażyna13 01.10.2010 09:32
Bardzo ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak