Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy w sosie śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 g mięsa
2 g mąki
sól
przyprawy
sos śmietanowy
30 g śmietany
7 g mąki
70 g wody
przyprawa uniwersalna
tłuszcz 10 g
tłuszcz 7 g

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy w sosie śmietanowym

Mięso oczyścić z błon, pokroić na kawałki ok. 1-1,5 cm. Posiekać nożem lub rozbić tłuszczem, przyprawić, obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przygotować sos mąkę rozrobić w części wody rozrobionej z kostką, rozprowadzić pozostałym wywarem i zagotować. Dodać śmietanę sól i przyprawy. Do sosu przełożyć zrazy i dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak