Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,4 szkl
kurki 25 dkg
piersi z kurczaka 20 dkg
olej 2 łyż
cebula 1 szt
musztarda 1 łyzeczka
bazylia 1 łyż
cukier 1 łyżeczka
sól, pieprz
śmietana 2 łyż
ocet winny 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 szt
borowiki 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka grzybowa

grzyby namoczyc w wodzie. Piersi pokroic w kostke i usmazyć na oleju. Namoczone grzyby podsażyć na tłuszczu i dodac wodę i dusic ok 7 min--odsączyć Cebule pokroic w talarki. Musztardę wymiszac z octem cukrem i sola i jakiem śmeitaną bazylią i doprawic od smaku. Wszystkie skłaniki wymieszać razem w salaterce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak