Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

weneckie faworki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
cukier 40 dag
masło 10 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
olej do smażenia
wódka 1 kieliszek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: weneckie faworki

ze składników wyrobić ciasto uformować kulkę przykryć wilgotną ścierką i odstawić na godzinę rozwałkować ciasto cienko i wykrawać romby smażyć na gorącym tłuszczu odsączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak