Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy krem kakaowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao gorzkie 27 dag
cukier 1,5 kilograma
mleko 0,5 litra
śmietana słodka 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy krem kakaowy

Kakao wymieszać z 80 dag cukru. Następnie powoli wlewać mleko i śmietanę, ubijając cały czas trzepaczką. Gdy masa będzie już jednolita dodać pozostały cukier i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do garnka i podgrzewać na niewielkim ogniu, cały czas mieszając.

Jeszcze ciepłą masę przełożyć do słoików i przechowywać w lodówce. 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 19.12.2011 13:04
świetny
Kate131 22.12.2010 07:12
smaczne
MAR3STA 09.12.2010 16:53
pyszna masa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak