Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 1 kg
posiekany czosnek 1 ząbek
posiekany koperek 1 pęczek
jajko 2 sztuki
marchew pokrojona w kostkę 1 sztuka
pomidor (pokrojony w kostkę) 2 sztuki
bulion 1/2 szklanki
olej
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula 1 sztuka
cebula 1 siekana
kajzerka 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

W dużej misce wymieszaj mięso z cebulą, czosnkiem, koperkiem, natką, jajkami i kajzerką. Dodaj do masy bułkę tartą, dopraw szczyptą ostrej papryki, solą i pieprzem. Uformuj na blasze zgrabną pieczeń, polej kilkoma łyżkami oleju i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 80 minut. Po 35 minutach obłóż pieczeń przygotowanymi warzywami wymieszanymi z solą i pieprzem. Całość polej bulionem. Gotową pieczeń pokrój na plastry. Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.09.2010 20:43
Moniu, u Ciebie jak zwykle same pyszności :)
Margo1 20.09.2010 19:06
Smaczna pieczeń ale na pewno warto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak