Sposób przygotowania

Oliwę wymieszaj z czosnkiem, rozmarynem, tymiankiem, koniakiem oraz sporą ilością pieprzu. Tak powstałą marynatą nasmaruj mięso i odstaw do lodówki na 3 godziny. Papryki ułóż na blasze i piecz 30 minut w temp. 200 stopni, aż skórka zbrązowieje. Wyjmij i lekko ostudź. Zdejmij skórkę i usuń pestki. Paprykę przełóż do blendera i zmiksuj na miazgę. W rondelku zagotuj śmietanę, dodaj paprykowe puree. Zagotuj, dopraw solą, białym pieprzem i szczyptą cukru. Zestaw z ognia i dodaj masło. Patelnię grillową rozgrzej, przełóż zamarynowane kotlety i smaż 3-4 minuty z obu stron. Przed końcem smażenia oprósz solą. Stek ułóż na talerzu i polej sosem. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubię takie steki
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojj, tak, stek to podstawa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !