Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 2 plastry
kurki 100 g
wędlina drobiowa 6 plasterków
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kurkami

Wędlinę drobiową i kurki doprawione solą i pieprzem smażyć na patelni przez ok. 10 min. Wołowinę rozbić na cienkie kotlety i posypać lekko solą i pieprzem. Na mięso położyć plasterek pomidora i łyżkę farszu kurkowego. Mięso spiąć jedną wykałaczką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku przez 60 min. w temp. 200-220 st. C. Mięso pokryć resztą farszu kurkowego i piec jeszcze ok. 30 min. (wołowina n ie może być surowa).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 05.03.2012 16:03
fajny przepis
Mati13 25.02.2012 10:19
wspaniały przepis!
olkaaa 26.12.2011 10:36
wygląda bardzo apetycznie
Andzia1977
Andzia1977 24.12.2011 22:05
pewnie pyszotka!
Mysiunia 02.07.2011 09:31
smaczne:)
jeta72 22.04.2011 23:19
Na pewno pyszne;)
kuklik 08.03.2011 19:45
super roladki
m1monika 02.02.2011 14:54
dla mnie super!!!
Katarzyna156 28.01.2011 00:18
mniam...
alaaa 07.12.2010 17:34
pyszności
Agnieszka172 25.11.2010 20:52
ale smakowity kąsek
Lidia11 12.11.2010 21:32
fajne połączenie
stokrotka 27.10.2010 10:12
uwielbiam wołowe mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak