Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z solą siekamy z masłem, dodajemy cukier. Ugniatamy i formujemy kulę, możemy dodać 1-2 łyżki zimniej wody. Zawijamy w folię i wsadzamy do lodówki na 30 min. Po wyjęciu rozwałkujemy je cienko i wykrajamy płatki (jeśli chcemy, aby nasze ciasteczka były małe robimy to kieliszkiem, by były duże literatkę). Na każdą różyczkę bierzemy 4 kółeczka, zwijamy jedno na drugie. Powstaje rulon, który przekrajamy na pół. Dzięki temu uzyskamy 2 różyczki. Płatki różyczek rozchylamy na końcach. Do różyczek można włożyć po łyżeczce marmolady. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 200 stopni. Kiedy końce będą zarumienione można wyciągać ciasteczka.

Polecam! Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmniam wyśmienitki!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !