Sposób przygotowania

Frankfurterki ukośnie przekrawamy w pół, na rozgrzaną patelnię wrzucamy frankfurterki i mocno podsmażamy, na początek delikatnie przyprawiamy oregano. ( Jeśli frankfurterki nie są doprawione, można dodać również pieprzu i czerwonej mielonej papryki) na drugiej patelni - pierw zeszklimy drobno pokrojoną 1 cebulę, zaś potem dodajemy 1 dużą puszkę pomidorów lub 2 małe puszki. Łączymy podsmażoną cebulę i pomidory z frankfurterkami, doprawiamy jeszcze jedną szczyptą oregano i chili i na sam koniec dodajemy ketchup (3-6 łyżek) podtrzymujemy jeszcze z 5 min na ogniu i jest gotowe :) w między czasie nastawiamy piekarnik, bagietkę kroimy na mniejsze kawałki ( można na sucho, można posmarować masłem czosnkowym) naprawdę danie jest wyśmienite, gorąco polecam!
Smacznego !!!

Komentarze

  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    PYCHA! ostre prawie jak kabanosy maestro piri piri!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !