Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI CZOSNKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
ząbek czosnku 3
sól do smaku
bagietki 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI CZOSNKOWE

Wymieszać ze sobą składniki, dozując je do farszu wg uznania. Przeciąć bagietkę na 2/3 grubości i posmarować zrobioną masą. Zacisną bułkę i zawinąć folią aluminiową, lecz zostawić szczelinę wentylującą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać 7-8 min.. Serwować na zimno lub ciepło. Idealne dodatek do sosów lub sałatek.

Polecam! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak