Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI RYŻOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 50 dag
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4
mleko 0,1 l
cukier 60 g
cukier waniliowy 1
sól szczypta
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI RYŻOWE

Ugotowany ryż mieszamy z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ryżem. Na koniec dodajemy szczyptę soli. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy ciepłe z dżemem lub cukrem pudrem.

Polecam! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.12.2012 16:28
pyszności;]
jola1512 27.04.2011 09:46
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak