Sposób przygotowania

Z maślanki, mąki, jajek,sody i soli sporządzamy półpłynne ciasto.Banany kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.Dodajemy do ciasta.Mieszamy.Na rozgrzany tłuszcz wylewamy łyżką niewielkie placuszki.Smażymy z obu stron na niezbyt wielkim ogniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Zastąpienie jabłek bananami ciekawe i może być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    w takiej wersji jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nowa wersja racuszków,świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    może być pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetne,nie robiłam jeszcze takich
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dragonfly

    mhm pycha!
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    prosty przepis ale racuchy na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    z bananami jeszcze nie jadłam, muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ależ one apetycznie wyglądają!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    ooo z bananami no to ciekawe zestawienie warte spróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    na kolację idealne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    no super takich jeszcze nie robilam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robiłam takie i też polecam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !