Sposób przygotowania

Buraki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wodę zagotować z octem, oliwą, cukrem i solą. Następnie do zalewy dodać cebulę i paprykę. Gotować około 7 minut. Po czym dodać buraczki i gotować około 10 minut od zagotowania się. Gorące buraczki przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i odstawiać. Nie wekować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne robiłam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubi są rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadzam się z wcześniejszymi komentarzami takie buraczki z papryką są super :) też zrobiłam zapas ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z papryką jeszcze nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    a to nowość
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    moja mama robi takie same
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też robię takie buraczki na zimę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    robię bardzo podobne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    muszę spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !