Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula nadziewana mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 8 szt
mięso mielone 25 dag
boczek wędzony 10 dag
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyż
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
zioła posiekane 1 łyż
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula nadziewana mięsem

Cebulę obieramy i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem maggi i gotujemy kilkanaście minut na małym ogniu.
Odcedzamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy ostrożnie mała łyżeczką środku, by nie uszkodzić spodu. Zostawiamy tak 2-3 wierzchnie warstwy.

Robimy farsz:
Połowę wydrążonego miąższu drobno siekamy(reszta nie będzie potrzebna). Mięso mieszamy z drobno posiekanym boczkiem, cebulką, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, zieleniną i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Nadziewamy farszem cebule i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190\'C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.04.2011 16:20
ciekawy pomysł
berys18 10.04.2011 16:20
ciekawy pomysł
agata1722
agata1722 12.11.2010 19:29
dobre
buksiak12 14.09.2010 09:30
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:30
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:30
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:56
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:56
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak