Sposób przygotowania

Na oliwie przesmaż posiekaną ostrą papryczkę z posiekaną cebulą. Zdejmij z ognia, dodaj musztardę oraz ocet winny. Dopraw solą oraz szczyptą mielonego pieprzu,
Na sos zimny wymieszaj majonez ze śmietaną i ziołami. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, osącz. Połowę jeszcze gorących wymieszaj z sosem, z ostrą papryczką oraz kolendrą. Od razu podawaj. Resztę ziemniaków ostudź i wymieszaj z sosem ziołowym. Posyp listkami bazylii.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    To na prawdę na ostro..
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojj, bedzię gorąco :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    przepis ciekawy, wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne takie ziemniaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !