Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe ziemniaczki 1 kg
Sos ciepły:
posiekana ostra papryczka 1 sztuka
oliwa 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
kilka listków kolendry
Sos zimny:
śmietana 18 proc 3 łyżki
majonez 3 łyżki
posiekana dymka, natka, koperek po 1/2 pęczka
bazylia kilka listków
sól, pieprz, cukier do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki na ostro

Na oliwie przesmaż posiekaną ostrą papryczkę z posiekaną cebulą. Zdejmij z ognia, dodaj musztardę oraz ocet winny. Dopraw solą oraz szczyptą mielonego pieprzu,
Na sos zimny wymieszaj majonez ze śmietaną i ziołami. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, osącz. Połowę jeszcze gorących wymieszaj z sosem, z ostrą papryczką oraz kolendrą. Od razu podawaj. Resztę ziemniaków ostudź i wymieszaj z sosem ziołowym. Posyp listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.10.2011 00:09
pyszne takie ziemniaczki
Anna138 14.06.2011 21:29
przepis ciekawy, wypróbuję
RenataZ-et 21.09.2010 10:13
Ojj, bedzię gorąco :D
Margo1 20.09.2010 19:06
To na prawdę na ostro..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak