Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z KALAFIORA I POMIDORAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
pomidory 5
cebula 1
masło 2 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z KALAFIORA I POMIDORAMI

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pomidory i obraną cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pomidory. Dusić ok. 5 min. Kalafior przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Polać powstałym sosem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 23.09.2010 08:59
ciekawy przepis
Wanda4 19.09.2010 21:17
Przepis jest niedokończony, dlatego w komentarzach zamieszczam jego koniec. Całość posypać koperkiem i startym serem. Zapiekać w temp. 180 stopni przez 25 min. Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak