Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki krupczatki 2 szklanki
margaryny 20 dag
żółtko jajek 2
cukru pudru 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki

ze składników zagniatamy ciasto, nastepnie zawijamy w folie aluminiowa i wkladamy na pol godziny do lodówki. Potym czasie dzielimy je na pół i z kazdej częsci formujemy wałek o grubosci 3 cm. Dzielimy kazdy na plasterki rownej grubosci i wylepiamy nimi foremki do babeczek. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 15-20 minut. upieczone na złoty kolor wyjmujemy i układamy do góry dnem, gdy wystygna wyjmujemy i deorujemy wg uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 09.03.2012 12:51
świetne:)
rafalanka 12.08.2011 18:43
super babeczki
gosia561 28.07.2011 10:00
wyglądają apetycznie
Andzia1977
Andzia1977 27.06.2011 21:30
spróbuję
Renataj 16.06.2011 13:58
Fajny i prosty przepis
mysza666 17.01.2011 18:23
Przydatny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak