Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 50 dag
masła 25 dag
cukru pudru 20 dag
jajko 2
proszek do pieczenia łyżka
kakao łyżka
SZKLANKA MLEKA
skórka pomarańczy
dżem 5 łyzek
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki

mąke z proszkiem siekamy razem z masłem, dodajemy cukier i ijajka. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na 2 częsci, rozwałkowac i upiec w dwóch blaszkach. jedno ciasto, gdy jest jeszcze cieple kruszymy, dodajemy kakao, rozdrobnione rodzynki, orzechy, skorke z pomaranczy (kandyzowana), rum, szklanke mleka i ucieramy na jednolita mase. Drugi placek smarujemy dżemem a nastepnie przygotowana masą. Całosc polewamy polewa lub lukrem, dekorujemy według uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.12.2012 16:38
fajne
Natalia40 15.08.2012 22:46
pychota
Marybeth
Marybeth 09.08.2011 09:11
Pyszne :)
marzencia2007 02.02.2011 16:17
uwielbiam! :)
plocia 30.01.2011 23:18
bardzo smaczne
Karolcia12 16.11.2010 21:57
Ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak