Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć i obrać. Cebule obrać i wbitą na widelec opiec nad ogniem. Warzywa zalać litrem wody, dodać ziele angielskie i sól. Gotować przez ok. 0,5 godziny. warzywa wyjąć. Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i dodać do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Karpia wyjąć, osączyć, usunąć ości.
Ułożyć na półmisku, udekorować warzywami.. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę.. zalać karpia zastygającą galaretką .

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ulubiona rybka mojego męża ja osobiście nie przepadam za karpiem ale będę musiała wypróbować według Twojego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ja nie lubię tego dania.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    a kiedy dodać wino?
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    wino do gotowania na początku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    cudnie podany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !