Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
białe wino 1 kieliszek
koperek 1 pęczek
cytryna 0,5 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
Ziele angielskie mielone Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Włoszczyznę umyć i obrać. Cebule obrać i wbitą na widelec opiec nad ogniem. Warzywa zalać litrem wody, dodać ziele angielskie i sól. Gotować przez ok. 0,5 godziny. warzywa wyjąć. Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i dodać do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Karpia wyjąć, osączyć, usunąć ości.
Ułożyć na półmisku, udekorować warzywami.. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę.. zalać karpia zastygającą galaretką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.10.2015 18:19
cudnie podany
romanrafal
romanrafal 09.05.2011 18:02
super
luna19 10.12.2010 16:55
wino do gotowania na początku.
Katarzyna/kate1980 09.12.2010 15:36
a kiedy dodać wino?
gusia1000 16.10.2010 00:03
Ja nie lubię tego dania.
Justyna223 30.09.2010 14:19
ulubiona rybka mojego męża ja osobiście nie przepadam za karpiem ale będę musiała wypróbować według Twojego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak