Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWIEC Z ORZECHAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
cukru 1 i 2/3 szklanki
masło 300 g
jaja 2
miód 4 łyżki
mleko 2 łyżki
masa o smaku śmietankowym Dr. Oetker 1
orzechy włoskie 250 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWIEC Z ORZECHAMI

CIASTO:
Sodą rozpuścić w mleku. Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z 200g masła. Dodać jaja, szklankę cukru i 2 łyżki miodu. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.

MASA ORZECHOWA:
Rozpuścić 100g masła w rondlu z 2 łyżkami miodu. Wsypać orzechy, starannie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.

MIODOWIEC Z ORZECHAMI:
Jedną część ciasta przełożyć do wyłożonej papierem blachy. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Do foremki włożyć drugą część ciasta i rozsmarować na niej ostudzoną masę orzechową. Piec tak jak poprzedni placek. Na jednej części rozsmarować masą o smaku śmietankowym. Przykryć plackiem z orzechami.

SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak