Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baton z malinami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
płatki owsiane 200 g
masło 250 g
orzechy 100 g
cukier 0,5 szklanki
maliny świeże 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Baton z malinami i orzechami

Do mąki wsypać płatki owsiane, dodać masło. Mieszać łyżką do momentu aż powstanie gruboziarnista masa. Następnie dodać cukier, 3/4 ilości orzeszków. Dokładnie wymieszać i uformować kulę z ciasta. Dwie trzecie ciasta wyłożyć na dnie formy, nie dociskając mocno. Rozłożyć maliny i posypać kawałkami pozostałego ciasta i resztą orzeszków. Delikatnie docisnąć. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formę o boku 23 cm wysmarować cienko masłem. Piec przez 35 - 40 minut na złoty kolor. Jeszcze ciepłe pokroić, ostudzić w formie.

PYCHOTA! POLECAM!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak