Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść widelcem (można zmielić), dodać jajko, cukier, mąkę i wymieszać tak aby otrzymać jednolite ciasto i żeby nie kleiło się do rąk. Uformować wałek i kroić po skosie na równe kawałki. Wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody. Gotujemy ze 3-4 minutki. . Śliszki odcedzić, polać zrumienionym masełkiem, posypać cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dawno taki smakosz jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    nazwa super, wyglądają apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne , jakby leniwe ....
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też by mi smakowały.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze niezawodny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !