Sposób przygotowania

Pojedyncze piesi obsypać solą i pieprzem i zawinąć w surowe liście kapusty. Zawiązać sznurkiem.
Ułożyć ciasno w garnku, zalać do połowy wodą i gotować ok 30 min. Do wody dodać kostkę drobiową, sól i pierz, magii.
Gotowe gołąbki polać sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Takich gołąbków jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja nigdy nie obwiązuję gołąbków ,tylko ściśle je układam w garnku. Można i obwiązać , jak wygodniej dla kogoś. Ale po co na talerzu podałaś z tym sznurkiem? W dodatku napisałaś to tak,jakbyś gotowała gołąbki w samej wodzie bez przypraw czy bulionu a dodała je po 30 minutach ? Następne pytanie to jak udaje Ci się zawijać gołąbki w kapustę,której nie parzysz? Włoską może jest szansa ale białą nie bardzo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !