Sposób przygotowania

Rybę pokrój w niewielką kostkę, posiekaj pory. Rozgrzej oliwę, podsmaż pory, dodaj dorsza, duś razem przez 5 minut, przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, odstaw do przestudzenia. Arkusze papieru ryżowego kolejno nawilżaj wodą, układaj na desce. Na ośmiu kładź porcje farszu, zawiń jak gołąbki. Każdy gotowy rulon zwiń w drugi arkusz papieru ryżowego. Na patelni rozgrzej olej, smaż rulony z obu stron po 4-5 minut na średnim ogniu. Osącz na papierowym ręczniku, podawaj z sosem sojowym.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    No to mam pomysł..
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super, lubię takie nowinki kulinarne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !