Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem ,powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.03.2014 23:09
pycha biszkopcik
Dorian 08.02.2013 12:29
pieknie i rowno wyrosl
ben-ka 03.10.2012 09:19
no i bazę po pyszne ciasto mamy:)
IZABELA29 30.09.2012 16:49
dobry przepis to podstawa
misia53 29.09.2012 14:29
Wypróbowałam Twój biszkopt , bardzo dobry!
Krystyna32 26.05.2012 11:40
super
oliwkowa
oliwkowa 04.07.2011 21:48
Super ;)
barbara11561 30.05.2011 09:59
Super:)
Karolcia12 19.10.2010 13:57
na taką blachę to świetny przepis
iwona332 19.09.2010 19:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak