Sposób przygotowania

Mięso pokropić octem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. (nie dodawać innych przypraw, nie solić).
Mięso ułożyć na foli aluminiowej i wysmarować miodem. Folie szczelnie zwinąć i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz 30-40 min.
W trakcie pieczenia polewać mięso utworzonym sosem. Gdy mięso będzie miękkie polać ketchupem, wymieszać i wstawić jeszcze na 5 min. do piekarnika.
Podawać z ryżem lub makaronem wstążki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !