Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z miodem gryczanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 grubsze plastry
czosnek 1-2 ząbki
miód gryczany
ketchup
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: schab z miodem gryczanym

Mięso pokropić octem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. (nie dodawać innych przypraw, nie solić).
Mięso ułożyć na foli aluminiowej i wysmarować miodem. Folie szczelnie zwinąć i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz 30-40 min.
W trakcie pieczenia polewać mięso utworzonym sosem. Gdy mięso będzie miękkie polać ketchupem, wymieszać i wstawić jeszcze na 5 min. do piekarnika.
Podawać z ryżem lub makaronem wstążki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.10.2011 16:17
pyszne danie
Emilia22 29.09.2010 15:19
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak