Sposób przygotowania

Chleb namoczyć i odcisnąć po 5 minutach jak do sznycli

Ryby zmielić i dodać chleb, sól, pieprz, natkę z pietruszki, paprykę i jedno jajko. Dobrze wymieszać wszystko razem by nie było grudek.

Uformować na cienkie kiełbaski

Dać doi trzech misek jajko, mąkę i bułkę, jak do panierowania, jajko utrzepać.

Zapanierować we wszystkim i smażyć z każdej strony na kolor brązowy.

Podawać z plasterkiem cytryny do skropienia.

Na Węgrzech jadłem to w gazecie. Trochę komunistycznie, ale genialne w smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Bardzo ciekawy przepis.
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    zgadzam się, bardzo ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    brzmii zachęcająco :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    ryba w innym wydaniu, dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !