Sposób przygotowania

do zimnego mleka wsypujemy kasze manną i cukier, stawiamy na gaz
i cały czas mieszając czekamy aż sie zagotuje, a następnie trzymamy na wolnym ogniu jeszcze ok 8 minut lub do czasu kiedy kaszka zrobi sie gęsta. Wylewamy na talerz, tak aby kaszka miała grubosc ok 2 cm i odstawiamy do wychłodzenia, gdy kasza jest twarda kroimy na kwadraciki, można jesc z konfiturą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pamiętam kostkę z kaszy manny,mama taką podawała z zupą owocową....super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja wolę kaszkę na ciepło,ale propozycja fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawe, chyba wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !