Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku
Smażyć 5 minut.
Dodać wszystkie składniki i dusić pod przykryciem 20-30 minut. Nie mieszać w trakcie. Sprawdzić czy są ziemniaki miękkie, bo rozgotowane będą niesmaczne.
Gotowe.
masło | 2 łyżki |
ziemniaki pokrojone w kostkę | 1 kg |
zielona papryka (świeża) kostka | 1 sztuka |
pomidor bez skórki posiekany | 1 sztuka |
sól | 1/4 łyżeczki |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: