Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 buraczki ,½ pietruszki,1/8 selera,2 marchewki,Sól,6-8 grzybów suszonych ( zależy od wielkości ) ,2 szklanki wody
1-2 szklanki kwasu z kiszonych buraków ( zależy jak jest intensywny ),½ łyżeczki miodu
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie :

Obrane warzywa i buraki zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie , ząbek czosnku, miód , szczyptę soli i gotować ok. 40 minut .Przecedzić .Do wywaru dolać kwasu buraczanego do smaku . Podgrzać – nie gotować .Doprawić do smaku solą , pieprzem i w miarę potrzeby miodem .

Podawać z uszkami z farszem grzybowym , farszem z kapusty z grzybami , pasztecikami postnymi itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 04.03.2011 18:46
mój ulubiony
Mariposas 04.03.2011 18:46
mój ulubiony
Mariposas 04.03.2011 18:46
mój ulubiony
rosik93 19.09.2010 20:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak