Sposób przygotowania

Śliwki wypestkowane gotujemy w odpowiedniej ilości wody ok 1,5 l. Następnie odcedzamy wywar ( ja zostawiam tylko troszkę rozgotowanych śliwek). Do wywaru dodajemy gożdziki i rodzynki ,stawiamy na ogniu , śmietanę rozkłócamy z łyżką niepełną mąki, aby nie wyszedł kiśiel, podprawiamy śmietaną .Zagotowujemy . Na końcu dodajemy cynamon i słodzimy do smaku.Makaron gotujemy oddzielnie , nakładamy na talerz i zalewamy zupką .

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być dobra :)
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ale pięknie się prezentuje!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    jadałam podobną w dzieciństwie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ale pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam !:) musi być smaczna.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    piękna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    na sam widok ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    apetyczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pieknie podana
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chyba kiedyś się skuszę, bo nigdy nie jadłam zupy sliwkowej
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    musi być pyszna!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam-pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !