Sposób przygotowania

Piersi natrzeć pastą zrobioną z sosu słodko-kwaśnego Tao-Tao , pieprzu, papryki, 1 łyżki oleju, sosu śliwkowego , miodu i zostawić na 15 minut. Rodzynki sparzyć wrzącą wodą . Odsączyć . Piersi smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla . Dodać owoce z puszki wraz z zalewą, rodzynki , pigwowiec , wiórki kokosowe i mleczko kokosowe. Dusić przez 45 minut , aż kurczak i owoce będą miękkie , a sos odparuje i będzie gęsty . Doprawić do smaku .
Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem 5 minut .Odcedzić .
Podawać układając mięso na makaronie a sos osobno .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tescomatikret

    przepis został zgapiony z serwisu http://taotao.pl/przepisy_kulinarne/a2,1/id,1328,kukuryku_z_dzungli__taotao.html

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !