Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z serem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
szynka 20 dag
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z serem i szynką

Ciasto odmrażamy, tniemy na trójkąty. Na każdym trójkącie układamy kawałek szynki i sera. Zwijamy jak rogaliki. Gotowe układamy na blasze i smarujemy jajkiem. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy rogaliki i pieczemy ok 10-15 min.

Można podawać same lub z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.03.2011 17:18
pycha
PaniMISIOWA 27.03.2011 08:03
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak