Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone z cielęciny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 75 dkg
cebula 2 szt
kajzerki 2 szt
masło 5 łyżek
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone z cielęciny

Bułki namoczyc i dobrze odcisnąc. Cebulę posiekac i zrumienic na odrobinie oleju. Mięso z bułkami i cebula zmielic. Posolic, dobrze popieprzyc i dodac dwa jajka. Dokładnie wyrobic. Formowac zrazy, obtaczac je w jajku i bułce tartej i smażyc na wolnym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.04.2013 10:49
fantastyczne
Allice 03.10.2010 08:52
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak