Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
cebula
rosół z kury 1 i 1/4 szkl
ser óżłty 20 dag
tymianek
wykałaczki
schab 4 grubsze kotlety

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do cebuli dodać ryż, 1/4 szklanki rosołu, ser, tymianek i dokładnie wymieszać.
Kotlety schabowe naciąć, robiąc w nich kieszonkę, którą napełniamy przygotowanym ryżem i spinamy wykałaczką.
Kotlety obsypać solą i pieprzem i obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. dolać resztę rosołu i dusić około 20 min.
Wyłożyć kotlety na talerz i wyjąć wykałaczkę.
Można polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak