Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka cały czas ucierając, na końcu dodać mąkę. (ciasto będzie dość lepkie). Formę do tarty wylepić ciastem, ponakłuwać ciasto widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 10 min.

W tym czasie obrać jabłka, pokroić w plasterki. W garnku zagotować ok 1 szklankę wody z łużką cukru, dodać jabłka i chwile pogotować( powinny byc miekkie) . Następnie jabłka dobrze odsaczyć i ułożyć na podpieczonym spodzie, posypać cynamonem.

Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać kilka kropelek olejku migdalowego. Pianę z białek wyłożyć na jabłka i ponownie zapiekać ok 10 min, az wierzch lekko zbrązowieje.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !