Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZEBRA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana słodka 1 szkl
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ZEBRA

Galaretkę przyrządzić wg przepisu na opak. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody, podgrzać i ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i dodać tężejącą żelatynę. Wszystko wymieszać. Do półmiska na dno wlać galaretkę truskawkową, poczekać aż stężeje; dodać galaretkę śmietankową. wlewać warstwy na przemian aż do wyczerpania.
Udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.10.2011 20:51
super
plocia 23.07.2011 17:14
Kolorowa zeberka :)
Justyna73 05.10.2010 13:59
wypróbowałam i polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak