Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piwne żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 2
piwo 1/2 l
Kucharek przyprawa do potraw
Goździki całe Prymat 2 szt
ziele angielskie
majeranek
kminek
sól, pieprz
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: piwne żeberka

Żeberka kroimy na porcje i posypujemy sola i pieprzem, obtaczamy je w mące. Następnie żeberka smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Dodajemy cebulę posiekaną, przyprawy i zalewamy piwem. Dusimy mięso pod przykryciem, aż będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 05.07.2011 21:15
uwielbiam
katarzyna124 24.10.2010 08:12
Świetna alternatywa dla zwykłych żeberek, na pewno do wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak